Olijfolie van VILLA Dagobert

BUONGIORNO a TUTTI!

JOEPIE... nieuwe oogst verse olijfolie van VILLA Dagobert is er weer!
2021 heeft een prachtige oogst van de meest verrukkelijke en eerlijke olijfolie.

Onze olijven zijn onbespoten.  100% biologisch.  Koud geperst.  Kakelvers.  
Rechtstreeks uit de boomgaard bij jou op tafel.  Tè lekker...

Op de 1,5 hectare grond die VILLA Dagobert omvat, 
staan olijfbomen met ieder jaar een prachtige eigen oogst olijfolie.
Kleinschalige eigen productie. Zongerijpte olijven, 100% biologische olijfolie. 
Een mooi product waar we enorm trots op zijn!

Onze olijven worden met de hand geplukt en binnen 24 uur 'koud' geperst met als resultaat een prachtige goudgele en enorm smaakvolle extra vergine olijfolie.

De olijvenoogst van 2021 is in de gehele regio beduidend lager dan voorgaande jaren. Het koude voorjaar met vorst tot na half april, een warme en (te) droge zomer gevolgd door een matig natte herfst hebben ervoor gezorgd dat de vruchtjes van de olijven niet goed hebben kunnen groeien. Het aantal kilo's olijfolie (Italianen rekenen olijfolie in kilo's ;) is hierdoor helaas beduidend minder. Om iedereen van deze pure olijfolie te kunnen laten genieten hebben we dit jaar bij onze buurman heel wat kilo's olijfolie gekocht. In praktijk betekent dit dezelfde soorten olijven, dezelfde grond en met dezelfde liefde behandeld, enkel gescheiden door een hek. Desondanks is één ding zeker: de kwaliteit van onze olijfolie is ook dit jaar weer gewoon goed. De volle, pure smaak is en blijft gewoon ZALIG! In onze unieke zwarte blikken heb je een echte eyecatcher op je aanrecht.

Leuk om te weten: het prachtige gezonde gouden goedje van VILLA Dagobert is op geen enkele manier te vergelijken met de olijfolie die je in de supermarkt koopt. Grote corporaties kopen de overgebleven pulp op van de eerste koude persing waarna ze dit machinaal uikoken en verkopen. Ook wordt er vaak een mengeling gebruikt van olijven uit diverse andere landen en plakken ze er een Italiaanse vlag op. Klinkt gek, maar dit valt binnen de wet. Het spreekt voor zich dat dit ver weg staat van onze pure olijfolie.

Heb je interesse in onze olijfolie? Bestel dan snel in onze webshop. 

Dus:  wees er snel bij als je ook dit jaar weer wil genieten van je favoriete olijfolie van VILLA Dagobert, want op = op!

Una buona giornata!

Onze olijfolie bestaat uit de Canino en Palmente olijven. De oogst van 2021 heeft een olijfolie opgeleverd met een romige en volle smaak. Een mooie geur, en goudgeel/ groen van kleur. Naarmate de olijfolie langer bewaard wordt, zal de smaak milder worden en het goudgele veranderen iets lichter worden.

Wij gebruiken onze olijfolie ook om te bakken en te braden en we doen overal een scheutje in. 

Uiteraard ook heerlijk over de salade of dat scheutje over de pizza.

Niet zuinig zijn dus...  ç


Ben je al bekend met onze olijfolie? Schrijf dan een leuke recensie die geplaatst mag worden op deze site? (Liefst met foto.)