Te Zien & Te Doen


VILLA Dagobert ligt in de provincie Umbrië, ook wel het 'Groene Hart' van Italië genoemd. Het wordt geroemd om zijn ongenaakbare schoonheid en de talloze middeleeuwse stadjes. Umbrië is minstens zo mooi als het bekendere Toscane, alleen nog veel rustiger, puurder. Je kunt hier genieten van de typische Italiaanse natuur, prachtige authentieke dorpjes en grootse steden. Voor wie wil badderen als de oude Romeinen, natuurparken wil bezoeken, graag wandelt, liever gaat fietsen of van watersporten houdt en wil genieten van de Italiaanse keuken en haar wijnen is er in de omgeving meer dan genoeg te doen en te beleven. Gedurende het hele jaar zijn er in de nabij gelegen dorpen vele lokale festiviteiten waar je als buitenlandse gast altijd welkom bent.

Vanuit VILLA Dagobert zijn steden als Orvieto, Perugia, Siena, Montepulciano en Rome makkelijk bereikbaar met een (huur)auto. 

In het huis liggen vele kaartjes van adresjes waar je in de buurt goed kunt eten. Zowel voor mensen met (kleine) kinderen voor een simpele pizza of pasta, een coregone (vis uit het meer) eten met de voetjes in het lago tot meer gastronomische restaurants.


Francigena route wandelen

Vlak achter VILLA Dagobert loopt het pad van de pelgrimsroute Via Francigena. Het laatste stuk van de Via Franciscina gaat via Bolsena, naar Montefiascone, richting Viterbo en eindigt in Rome. Je kunt vanaf Bolsena verschillende stukken van deze door Etrusken aangelegde holle wegen lopen die veelal langs akkers, beboste paden, olijfbomen, wijnranken en middeleeuwse dorpen voeren. Bij de lokale touristeninformatie in Bolsena of via internet zijn diverse wandelroutes te verkrijgen.


Steden en dorpen

Vanuit VILLA Dagobert kun je met een (huur)auto veel cultuur opsnuiven in de omgeving.

San Lorenzo Nuovo (4km), Bolsena (7 km), Viterbo (46km), Orvieto (27km), Perugia (100km), Bagnoregio (24km), Montepulciano (68km), Monte Amiata (60km), Rome (140km)


Parken en baden

Met de auto zijn daguitjes naar diverse parken mogelijk.
Voor jong en oud, actief of lekker badderen in warmwater (zwavel) baden zoals de romeinen al graag deden.
Acquapark Follonica (150km), Bomarzo - Parco dei Mostri (54km), Giardino dei Tarocchi (66km), Terme di Saturnia (50km.)


Lokale festiviteiten

Gedurende het gehele jaar zijn er veel lokale festiviteiten. Als buitenlandse gast ben je hier altijd welkom.
Vraag bij de lokale toeristeninformatie wanneer leuke dingen zijn om te zien of te bezoeken. Maar let op, de italianen weten vaak alleen wat er zich afspeelt in hun eigen dorp. Een dorp verderop kunnen er gedurende je vakantie ook leuke dingen zijn om te doen en te bezichtigen. Ga dus vooral ook zelf op onderzoek uit!


Fietsen

 In Bolsena kun je (elektrische) fietsen huren. Voor zowel de geoefende als een niet geoefende fietser is de omgeving de moeite waard om eens met de fiets te verkennen. Een rondje meer is een aanrader (ongeveer 45km.)


Watersport en boothuur

Zowel in Bolsena als in Capodimonte kun je (motor)bootjes huren. Met en zonder vaarbewijs.
Ga je naar Capodimonte (aan de overkant van het meer), neem dan de route langs het water.
Onderweg vind je allerlei kleine strandjes die de moeite waard zijn om even te stoppen.


Gastronomie

Op het gebied van eten en drinken zit je in de omgeving gebakken.
De keuken is veelal simpel, heel puur en kwalitatief goed!

"One doesn't come to Italy for niceness [...] one comes for life.             Buongiorno! Buongiorno!"