Te Zien & Te Doen


VILLA Dagobert ligt in de regio Lazio, aan het Lago di Bolsena. 
Lazio (direct onder het bekendere Toscane gelegen) is voor velen niet de eerste plek waar je aan denkt om vakantie door te brengen, maar is wegens zijn mooie natuur, rijke Etruskische historie en middeleeuwse dorpen echt meer dan de moeite van het bezoeken waard. Tijdens je reis kijk je om je heen over de wijdse wijngaarden en olijfbomen terwijl je onderweg bij iedere stop kunt genieten van een caffè of een stukje pizza.
Het Lago di Bolsena is een uniek vulkanisch meer met zijn typerende zwarte zand waar de tijd nog altijd heeft stilgestaan. Rondom zijn er vele kleine vissersplaatsen en strandjes te bezoeken waar je op veel plekken direct aan het water kunt eten.

Voor wie wil badderen als de oude Romeinen, natuurparken wil bezoeken, graag wandelt, liever gaat fietsen, vissen of van watersporten houdt en wil genieten van de Italiaanse keuken en haar wijnen is er meer dan genoeg te doen en te beleven. Gedurende het hele jaar zijn er in de nabij gelegen dorpen vele lokale festiviteiten waar je als buitenlandse gast altijd welkom bent.

Vanuit VILLA Dagobert zijn steden als Orvieto, Perugia, Siena, Montepulciano en Rome makkelijk bereikbaar met een (huur)auto. Vergeet niet om Cività di Bagnoregio en Pitigliano te bezoeken.

In het huis liggen vele kaartjes van adresjes waar je in de buurt goed kunt eten. Zowel voor mensen met (kleine) kinderen voor een simpele pizza of pasta, een coregone (vis uit het meer) eten met de voetjes in het lago tot meer gastronomische restaurants.


Francigena route wandelen

Vlak achter VILLA Dagobert loopt het pad van de pelgrimsroute Via Francigena. Het laatste stuk van de Via Franciscina gaat via Bolsena, naar Montefiascone, richting Viterbo en eindigt in Rome. Je kunt vanaf Bolsena verschillende stukken van deze door Etrusken aangelegde holle wegen lopen die veelal langs akkers, beboste paden, olijfbomen, wijnranken en middeleeuwse dorpen voeren. Bij de lokale touristeninformatie in Bolsena of via internet zijn diverse wandelroutes te verkrijgen.


Steden en dorpen

Vanuit VILLA Dagobert kun je met een (huur)auto veel cultuur opsnuiven in de omgeving.

San Lorenzo Nuovo (4km), Bolsena (7 km), Viterbo (46km), Orvieto (27km), Perugia (100km), Bagnoregio (24km), Montepulciano (68km), Monte Amiata (60km), Rome (140km)


Parken en baden

Met de auto zijn daguitjes naar diverse parken mogelijk.
Voor jong en oud, actief of lekker badderen in warmwater (zwavel) baden zoals de romeinen al graag deden.
Acquapark Follonica (150km), Bomarzo - Parco dei Mostri (54km), Giardino dei Tarocchi (66km), Terme di Saturnia (50km.)


Lokale festiviteiten

Gedurende het gehele jaar zijn er veel lokale festiviteiten. Als buitenlandse gast ben je hier altijd welkom.
Vraag bij de lokale toeristeninformatie wanneer leuke dingen zijn om te zien of te bezoeken. Maar let op, de italianen weten vaak alleen wat er zich afspeelt in hun eigen dorp. Een dorp verderop kunnen er gedurende je vakantie ook leuke dingen zijn om te doen en te bezichtigen. Ga dus vooral ook zelf op onderzoek uit!


Fietsen

 In Bolsena kun je (elektrische) fietsen huren. Voor zowel de geoefende als een niet geoefende fietser is de omgeving de moeite waard om eens met de fiets te verkennen. Een rondje meer is een aanrader (ongeveer 45km.)


Watersport en boothuur

Zowel in Bolsena als in Capodimonte kun je (motor)bootjes huren. Met en zonder vaarbewijs (wel met Nederlands rijbewijs.)
Ga je naar Capodimonte (aan de overkant van het meer), neem dan de route langs het water.
Onderweg vind je allerlei kleine strandjes die de moeite waard zijn om even te stoppen.


Gastronomie

Op het gebied van eten en drinken zit je in de omgeving gebakken.
De keuken is veelal simpel, heel puur en kwalitatief goed!

"One doesn't come to Italy for niceness [...] one comes for life.             Buongiorno! Buongiorno!"